LED VS.LCD: The Video Wall Battle

I en verden av visuell kommunikasjon har det alltid vært en debatt om hvilken teknologi som er bedre, LED eller LCD.Begge har fordeler og ulemper, og kampen om topplasseringen i videoveggmarkedet fortsetter.
 
Når det kommer til debatten om LED vs. LCD-videovegg, kan det være vanskelig å velge side.Fra forskjeller i teknologi til bildekvalitet. Det er flere faktorer du må vurdere når du velger hvilken løsning som passer best for dine behov.
 
Med det globale videoveggmarkedet satt til å vokse med 11 % innen 2026, har det aldri vært et bedre tidspunkt å ta tak i disse skjermene.
Hvordan velger du en skjerm med all denne informasjonen du bør vurdere?
 
Hva er forskjellen?
Til å begynne med er alle LED-skjermer bare LCD-skjermer.Begge bruker Liquid Crystal Display (LCD) teknologi og en serie lamper plassert bak på skjermen for å produsere bildene vi ser på skjermene våre.LED-skjermer bruker lysemitterende dioder for bakgrunnsbelysning, mens LCD-skjermer bruker fluorescerende bakgrunnsbelysning.
LED kan også ha full array belysning.Det er her LED-ene er plassert jevnt over hele skjermen, på samme måte som en LCD.Den viktige forskjellen er imidlertid at LED-ene har innstilte soner og disse sonene kan dimmes.Dette er kjent som lokal dimming og kan forbedre bildekvaliteten betydelig.Hvis en viss del av skjermen må være mørkere, kan sonen med lysdioder dimmes for å skape et sannere svart og en forbedret bildekontrast.LCD-skjermer klarer ikke dette da de er konstant jevnt opplyst.
ss (1)
LCD-videovegg i resepsjonen på et kontor
ss (2)
Bildekvalitet
Bildekvalitet er et av de mest omstridte spørsmålene når det kommer til debatten om LED vs. LCD-videovegg.LED-skjermer har generelt bedre bildekvalitet sammenlignet med LCD-motparter.Fra svartnivåer til kontrast og til og med fargenøyaktighet, LED-skjermer kommer vanligvis ut på toppen.LED-skjermer med en full-array bakgrunnsbelyst skjerm som er i stand til lokal dimming, vil gi den beste bildekvaliteten.

Når det gjelder visningsvinkel, er det vanligvis ingen forskjell mellom LCD- og LED-videovegger.Dette avhenger i stedet av kvaliteten på glasspanelet som brukes.
Spørsmålet om visningsavstand kan dukke opp i LED vs LCD-diskusjoner.Generelt er det ikke stor avstand mellom de to teknologiene.Hvis seerne vil se på nært hold, trenger skjermen en høy pikseltetthet uavhengig av om videoveggen din bruker LED- eller LCD-teknologi.
 
Størrelse
Hvor skjermen skal plasseres og størrelsen som trengs er viktige faktorer for hvilken skjerm som er riktig for deg.
LCD-videovegger er vanligvis ikke laget så store som LED-vegger.Avhengig av behovet, kan de konfigureres annerledes, men vil ikke gå til de store størrelsene LED-vegger kan.Lysdioder kan være så store du trenger, en av de største er i Beijing, som måler 250 mx 30 m (820 ft x 98 ft) for et totalt overflateareal på 7500 m² (80 729 ft²).Denne skjermen består av fem ekstremt store LED-skjermer for å produsere ett kontinuerlig bilde.
ss (3)
Lysstyrke
Hvor du skal vise videoveggen din vil informere deg om hvor lyse du trenger at skjermene skal være.
Høyere lysstyrke vil være nødvendig i et rom med store vinduer og mye lys.Men i mange kontrollrom vil det sannsynligvis være negativt å være for lys.Hvis de ansatte jobber rundt det i lange perioder, kan de lide av hodepine eller belastning på øynene.I denne situasjonen vil en LCD være det bedre alternativet siden det ikke er behov for et spesielt høyt lysstyrkenivå.
 
Kontrast
Kontrast er også noe å vurdere.Dette er forskjellen mellom skjermens lyseste og mørkeste farger.Det typiske kontrastforholdet for LCD-skjermer er 1500:1, mens lysdioder kan oppnå 5000:1.Full-array bakgrunnsbelyste LED-er kan tilby høy lysstyrke på grunn av bakgrunnsbelysningen, men også en ekte svart med lokal dimming.
 
Ledende skjermprodusenter har vært opptatt med å utvide sine produktlinjer gjennom innovative design og teknologiske fremskritt.Som et resultat har skjermkvaliteten forbedret seg dramatisk, med Ultra High Definition (UHD)-skjermer og 8K-oppløsningsskjermer som har blitt den nye standarden innen videoveggteknologi.Disse fremskrittene skaper en mer oppslukende visuell opplevelse for enhver seer.
 
Avslutningsvis avhenger valget mellom LED- og LCD-videoveggteknologier av brukerens applikasjon og personlige preferanser.LED-teknologi er ideell for utendørs reklame og store visuelle effekter, mens LCD-teknologi er bedre egnet for innendørs innstillinger der høyoppløselige bilder er påkrevd.Ettersom disse to teknologiene fortsetter å forbedre seg, kan kundene forvente enda mer imponerende bilder og dypere farger fra videoveggene deres.


Innleggstid: 21. april 2023